Policija tijekom operativne akcije "Alkohol" iznenadila uzorne vozače Foto: PU varaždinska

Policija tijekom operativne akcije "Alkohol" iznenadila uzorne vozače

Varaždinske vijesti | 23.2.2021. u 20:52h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U noći sa subote na nedjelju, 20./21. veljače, od 18 do 1 sat na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija "Alkohol i droga".

Tijekom akcije ukupno su kontrolirana 102 vozača, a tom je prilikom utvrđeno 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja te još 31 ostali prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, 14 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola, 1,52 g/kg, utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 26 godina, koji je zatečen 20. veljače u 20.35 sati u Karlovcu Ludbreškom. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom provođenja akcije prigodnim poklonom, pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, darivali jednu uzornu vozačicu i jednog uzornog vozača, kod kojih prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu te u posljednjih deset godina nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja.

pu_varazdinska_akcija_alkohol_uzorni_vozaci_1.JPG

pu_varazdinska_akcija_alkohol_uzorni_vozaci_2.jpg