Policija o nesreći kod Svibovca Podravskog: Neprilagođena brzina uzrok stradavanja mladića Foto: Krešimir Đurić

Policija o nesreći kod Svibovca Podravskog: Neprilagođena brzina uzrok stradavanja mladića

Varaždinske vijesti | 31.1.2017. u 15:22h | Objavljeno u Crna kronika

Iz Policijske uprave varaždinske u poslijepodnevnim su satima izvijestili o uzrocima prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 31-godišnji B. C. iz Svibovca Podravskog.

>> FOTO Pronađeno tijelo mladića (32) koji je kombijem sletio u Dravu

Nesreća se dogodila tijekom noći, 30./31. siječnja, u vremenu od 21.30 do 8 sati, a prema policijskom izvješću, mladić je upravljao teretnim vozilom županijskom cestom iz smjera Sračinca u smjeru Svibovca Podravskog. Dolaskom ispred mosta preko kanala HE Varaždin, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, pri ulasku u desni zavoj, izgubio je nadzor nad upravljačem i u kočenju sletio vozilom ulijevo izvan ceste. Pritom je lijevim bočnim dijelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete, a prednjim dijelom vozila u prometni znak. Vozilo je nakon toga sletjelo niz nasip u kanal HE Varaždin.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Svibovec Podravski, te ronioci kluba podvodnih aktivnosti, koji su izvukli vozilo iz kanala. U vozilu je pronađeno tijelo 31-godišnjaka. Smrt je konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Identitet vozača utvrđen je prepoznavanjem od strane obitelji i uvidom u osobne dokumente. Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu odredio je obdukciju.