Policija ga ulovila u Međimurskoj ulici: 37-godišnjem recidivistu privremeno oduzet automobil Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija ga ulovila u Međimurskoj ulici: 37-godišnjem recidivistu privremeno oduzet automobil

Varaždinske vijesti | 17.8.2020. u 22:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodile su se tri prometne nesreće, u kojima je zabilježena materijalna šteta.

No, varaždinska policija izvijestila je da su danas, 17. kolovoza, oko 0.50 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije upravljao 37-godišnjak.

- Provjerom je utvrđeno da je vozilu istekla valjanost prometne dozvole te da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja. S obzirom na navedeno, isti je uhićen i priveden u Policijsku upravu gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se dovesti sucu nadležnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Varaždinu. Kako se radi o recidivistu u činjenju najtežih prometnih prekršaja, od istog je privremeno oduzeto vozilo do donošenja odluke nadležnog suda - napominju iz policije.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 20.700 kuna i kazne zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Označeno u