Pokrenuta istraga protiv 45-godišnjaka za ubojstvo Željka Hatlaka

| 11.4.2023. u 21:07h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. travnja 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik u prijepodnevnim satima 24. veljače 2023., u dvorištu obiteljske kuće u Varaždinu, znajući da 57-godišnji vlasnik drži u kući i dvorištu vrlo vrijedne predmete (satovi, motocikli, osobna vozila, traktor, metalni otpad…), postupio u cilju da mu oduzme te predmete i okoristi se njihovom prodajom. Osnovano se sumnja da je ispalio iz automatske puške, koju je neovlašteno posjedovao, nekoliko hitaca u 57-godišnjeg oštećenika te ga tako usmrtio, kao i da je sakrio žrtvino tijelo u podrum kuće.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik sljedećeg dana organizirao prijevoz dva automobila, otpadnog željeza i traktora iz dvorišta žrtvine kuće u trgovačko društvo u jednom mjestu kraj Varaždina koje mu je, za otkup navedenih stvari, isplatilo 545,00 eura.

Okrivljeni 45-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen rješenjem Županijskog suda u Karlovcu, u drugom kaznenom postupku koji se vodi protiv njega.