Podnesene žalbe protiv presude i rješenja: tereti ga se da je prevozio više od pet kilograma droge

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.7.2020. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. srpnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1970.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i protiv prvostupanjskog rješenja istog suda o vraćanju vozila. (21. 7. 2020.)

Okrivljenik je proglašen krivim da je 19. rujna 2019. na graničnom prijelazu prema Republici Sloveniji, u osobnom automobilu marke Audi Q7, u cilju daljnje prodaje, prevozio pet paketa s ukupno više od pet kilograma droge kokain 85-postotne čistoće, koja je bila sakrivena u središnjoj konzoli vozila, naslonu za ruke i posebno namjenski prerađenom sustavu ventilacije.

Presudom je okrivljenik osuđen kaznom zatvora u trajanju od tri godine i jednog mjeseca, a posebnim rješenjem sud je odlučio vratiti vlasniku osobni automobil marke Audi Q7 koji je upotrijebljen za počinjenje kaznenog djela.
Državno odvjetništvo smatra da izrečena kazna nije primjerena težini počinjenog kaznenog djela zbog velike količine i vrijednosti prevožene droge te je predloženo izricanje kazne zatvora u duljem trajanju. Žalba je podnesena i protiv rješenja o vraćanju vozila jer državno odvjetništvo smatra da se vozilo nije smjelo vratiti vlasniku s obzirom da se radi o vrijednom vozilu koje je očito bilo posebno prerađeno upravo za skrivanje droge.