Podignuta optužnica protiv dvojca zbog teškog ubojstva i razbojništva u Selniku Foto: VV arhiva / ilustracija

Podignuta optužnica protiv dvojca zbog teškog ubojstva i razbojništva u Selniku

Varaždinske vijesti | 23.12.2020. u 09:37h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 21. prosinca, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997. godište) i državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1988. godište) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i razbojništva.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 1. studenog 2019. u Selniku, zajednički i prema prethodnom dogovoru s još dvije osobe, u namjeri da se domognu veće količine novca u kući oštećenika, osobnim automobilom kojeg je u tu svrhu unajmio i njime upravljao upravljao 23-godišnji okrivljenik, parkirali se ispred oštećenikove kuće gdje je 23-godišnjak ostao u vozilu pazeći da netko ne naiđe i spreman da se vozilom mogu brzo udaljiti, dok su 32-godišnjak i ostala dvojica otišli do kuće. Tereti ga se da su se lažno predstavili oštećeniku kao djelatnici policije i tako ishodili da ih pusti u kuću te zatražili da im preda novac, a potom mu rukama i nogama zadali brojne snažne udarce u glavu. Oštećenik im je, u strahu za svoj život, predao novac u iznosu od 600.000 kuna, koji su oni uzeli i velikom brzinom vozila se udaljili s mjesta događaja. Oštećenik je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća, od čega je preminuo 29. siječnja 2020.

>> U Selniku lopovi provalili u kuću, napali 60-godišnjaka i ukrali mu novac

>> Još uvijek tragaju za dvojicom u bijegu zbog pljačke 600 000 kuna i ubojstva 61-godišnjaka u Selniku

>> Određen istražni zatvor protiv četvorice koji su teško ozlijedili žrtvu koja je od posljedica preminula

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru te je u optužnici predloženo da im se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 32-godišnjaku i zbog opasnosti od bijega.