Počelo suđenje Ernestu Fišeru: Tvrtka mu tjedno isplaćivala po 1.200 kn?!

| 10.4.2017. u 17:08h | Objavljeno u Crna kronika

Gotovo šest godina od uhićenja i tri godine od podizanja optužnice, na varaždinskom Županijskom sudu protekli je utorak održano pripremno ročište u kaznenom postupku protiv bivših djelatnika Varaždinskih vijesti Ernesta Fišera, Davora Mašića i Svebora Fischera, kao i pravne osobe, koje se tereti za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Svi su, izjašnjavajući se o optužnici, izjavili da se ne smatraju krivima za kaznena djela za koja se terete te je početak glavne rasprave zakazan za 10. svibnja.

U optužnici, koja ima osam točaka, Fišeru se stavlja na teret da je od početka 2004. do kraja rujna 2010. kao direktor Varaždinskih vijesti, protivno interesima tvrtke, a u cilju da sebi i sinu Sveboru pribavi nepripadnu materijalnu dobit, naložio zaposlenicama da mu se svakog tjedna isplaćuje 1.200 kuna, a Sveboru 600 kuna.

Ti su iznosi u poslovnim knjigama prikazani kao isplata za službena putovanja na temelju putnih naloga, iako ona stvarno nisu obavljena. Na taj mu je način, stoji u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, isplaćeno ukupno 319.039 kuna, a sinu Sveboru u razdoblju od početka 2009. do kraja rujna 2010. ukupno 54.980 kuna...

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u