Po ulici nosio automatsku pušku, a kada je vidio policiju, bacio je i pobjegao

Varaždinske vijesti | 22.2.2018. u 10:15h | Objavljeno u Crna kronika

Postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u Novom Selu na Dravi, policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u Prvomajskoj ulici u srijedu, 14. veljače, oko 3.30 sati uočili nepoznatog muškarca koji je pješice išao u susret njima i u desnoj ruci uz nogu nosio automatsku pušku.

Kada je primijetio policijske službenike, bacio je pušku i dao se u bijeg, dok je obilaskom Prvomajske ulice nasred kolnika uočena jedna čahura puščanog streljiva. Očevidom na mjestu događaja izuzeta je pak automatska puška s nekoliko komada pripadajućeg streljiva i čahura te plinski revolver nepoznate marke s jednim plinskim streljivom u bubnju.

Brzom reakcijom policije i poduzetim kriminalističkim istraživanjima te temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretragama obavljenima 14. veljače na adresama u Novom selu na Dravi koje koriste 22 i 23-godišnjaci sa šireg područja grada Čakovca, kod 23-godišnjaka je pronađena poluautomatska puška i nekoliko stotina komada raznog puščanog streljiva.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 22 i 23-godišnjak počinili kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.