Pijani 50-godišnjak prvo demolirao dva dvorišta pa uzrokovao prometnu nesreću

D.P./Varaždinske vijesti | 28.12.2016. u 10:13h | Objavljeno u Crna kronika

Pijani 50-godišnjak s 2,3 promila u krvi jučer je divljao po Varaždinu.

Prvo je oko 21.40 sati u Sportskoj ulici u Varaždinu udario u dvije dvorišne ograde i napustio mjesto događaja, a da oštećenim vlasnicima nije ostavio svoje podatke i podatke o vozilu.

Neposredno iza toga, došao je na istočnu obilaznicu grada Varaždina, krećući se iz smjera raskrižja s Gospodarskom ulicom u smjeru raskrižja s Miškininom ulicom. Također zbog smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, nije držao potrebiti razmak pri vožnji u slijedu, te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 35-godišnjak.

Od siline udara, vozilo 35-godišnjaka je odbačeno u desno van kolnika, gdje je lijevim bočnim dijelom udarilo u metalni stup javne rasvjete, dok je vozilo 50-godišnjaka prešlo ulijevo van kolnika, preko nogostupa na zemljano tlo, gdje je prednjim dijelom udarilo u dvorišnu ogradu. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni 35-godišnji vozač i 37-godišnji putnik iz njegovog vozila.

Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 50-godišnjak je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za triježnjenje.