Pijani 48-godišnjak napadao suprugu, i to pred djecom, a 23-godišnjak tukao 70-godišnju baku!?

| 20.7.2019. u 14:23h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava.

Optužnicom se tereti da je od  svibnja 2015. do lipnja 2019. godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu u okolici Varaždina, učestalo u alkoholiziranom stanju vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu pred njihovo troje maloljetne djece na koju je vikao, zbog čega su djeca bila stalno ustrašena, čime je ozbiljno ugrozio njihov psihofizički razvoj, a supruga je s djecom više puta pobjegla iz kuće.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Predloženo je i da se okrivljeniku, uz kaznu, izrekne i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 23-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnjak 17. srpnja 2019. u obiteljskoj kući u Varaždinu počinio navedeno kazneno djelo na štetu svoje 70-godišnje bake.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 23-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te opasnosti od počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.