Ilustracija

Pet ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama diljem županije krajem prošlog tjedna

VV | 10.5.2021. u 20:05h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 7. svibnja oko 10.20 sati u Vinogradima Ludbreškim, ozlijeđen je 71-godišnji muškarac. On je upravljao osobnim vozilom te je u jednom trenutku, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti i atmosferskim prilikama, u kočenju naglo skrenuo udesno te prednjim desnim kotačem udario u rubni kamen. Vozilo je potom udarilo u uzvišeni zemljani nasip te se prevrnulo na lijevi bok i nastavilo nekontrolirano kretati, nakon čega je ponovno udarilo u zemljani nasip. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 7. svibnja oko 16.30 sati u Varaždinu. Muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim vozilom Trenkovom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ognjena Price, nije se zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja, već je ušao u raskrižje oduzevši prednost prolaska biciklu kojim je u smjeru ulice Vjekoslava Špinčića, upravljala 66-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio bicikla, pri čemu je vozačica pala na kolnik te je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 7. svibnja oko 18 sati u Podevčevu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 55-godišnja žena. Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Remetinca. U jednom je trenutku, na ravnom cestovnom potezu, zbog nekretanja sredinom prometne trake, izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom sletjela udesno van kolnika u cestovni jarak. Vozilo je pritom udarilo u betonski propust, nakon čega se zaustavilo na lijevom boku u odvodnom kanalu. Vozačica je ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 8. svibnja oko 21.50 sati u Dravskoj ulici u Bartolovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.24 g/kg iz smjera Vrtne u smjeru Varaždinske ulice. Dolaskom do raskrižja s Varaždinskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja ravno, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala tom cestom. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je Varaždinskom ulicom u smjeru Štefanca upravljao 40-godišnjak. Udareno je vozilo odbačeno udesno te je prednjim dijelom udarilo u prometni znak te potom u dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 40-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 9. svibnja oko 17.30 sati u Donjem Vratnu, ozlijeđena je jedna osoba. Za sad nepoznati vozač upravljao je mopedom nerazvrstanom cestom u Donjem Vratnu. U jednom je trenutku iz neutvrđenih razloga, mopedom udario u 10-godišnjeg dječaka koji se u tom trenutku nalazio na cesti. Dječak je uslijed udara pao na tlo, dok se vozač s mopedom udaljio s mjesta događaja, a da mu nije pružio pomoć niti o događaju obavijestio policiju. Ozlijeđeni je dječak po roditeljima prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju odbjeglog vozača.