Osobnim vozilom naletjela na 8-godišnje dijete na biciklu Foto: Ilustracija/vv

Osobnim vozilom naletjela na 8-godišnje dijete na biciklu

vv | 17.6.2024. u 10:40h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 15. lipnja, oko 18.30 sati, u Vinogradskoj ulici u Poljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Dijete starosti 8 godina upravljalo je biciklom bez zaštitne kacige i bez pratnje osobe koja je navršila 16 godina, Ulicom 25. maja u Poljancu. Dolaskom do raskrižja sa Vinogradskom ulicom, dijete se nije zaustavilo na prometni znak stop-obavezno zaustavljanje, biciklom je ušlo u raskrižje, a da nije propustilo osobni automobil kojim je Vinogradskom ulicom upravljala 64-godišnjakinja. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela bicikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila. Od udara dijete je palo na kolnik i zadobilo ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U petak, 14. lipnja, oko 8 sati, u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 42 godine upravljala je biciklom. Ona se dolaskom pred raskrižje nije kretala sredinom obilježene prometne trake. Biciklom je sišla u desnu stranu van kolnika i prednjim kotačem udarila u betonski rubnik uslijed čega je izgubila kontrolu nad upravljačem bicikla i pala na kolnik. Pritom je ozlijeđena. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U petak, 14. lipnja, oko 11.30 sati, u Ivanečkom Naselju, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 68 godina upravljao je biciklom na način da mu se umanjila stabilnost upravljača bicikla te je istim prešao na sredinu prometne trake u trenutku kad je iz istog smjera vozilom upravljala 43-godišnjakinja. Tom prilikom došlo je do udara biciklista u prednju bočnu desnu stranu vozila i pada istog na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 68-godišnjak. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.