Osam prometnih nesreća tijekom vikenda, troje ozlijeđenih u Ludbregu i Ivancu Foto: VV arhiva / ilustracija

Osam prometnih nesreća tijekom vikenda, troje ozlijeđenih u Ludbregu i Ivancu

I.D./Varaždinske vijesti | 14.1.2019. u 15:02h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 12. siječnja oko 10 sati u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu. Upravljajući osobnim vozilom, muškarac starosti 48 godina nije držao potrebni razmak iza drugog vozila. Zbog toga je prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 57-godišnjak, koji se u tom trenutku zaustavio na kolniku radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja na parkiralište. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 57-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

U subotu, 12. siječnja oko 14.20 sati u Ulici Rudolfa Rajtera u Ivancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 28 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Prigorca. Dolaskom na nizbrdicu i po izlasku iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubila je nadzor nad upravljačem te se vozilo u zanošenju počelo nekontrolirano kretati po kolniku. Pritom je prešlo na suprotnu stranu kolnika i prednjim dijelom udarilo u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač i 52-godišnja putnica iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u