Oprezno s traktorima: Zaredale nesreće kod poljoprivrednih radova Foto: VV arhiva / ilustracija

Oprezno s traktorima: Zaredale nesreće kod poljoprivrednih radova

I.D./Varaždinske vijesti | 10.10.2016. u 13:33h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska je policija izvijestila o nesretnim događajima u kojima su proteklih dana stradali traktoristi.

U subotu, 8. listopada oko 11 sati u Ivanečkom Vrhovcu u predjelu zvanom "Med grabami" nesretno je stradao muškarac starosti 55 godina.

>> Ivanečki Vrhovec: U prevrtanju traktora preminuo 55-godišnjak

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, muškarac je na polju tanjurao kukuruzovinu, te je u jednom trenutku došlo do zanošenja traktora niz zemljani nasip i prevrtanja traktora na bok, te je došlo do prignječenja nesretnog muškarca. Od zadobivenih ozljede 55-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. Smrt je na mjestu događaja konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Nakon očevida tijelo je preuzela rodbina.

Istog se dana, 8. listopada, oko 13.50 sati u Dubravi Križovljanskoj na dvorištu kuće u vlasništvu 63-godišnjaka dogodio nesretni slučaj. Muškarac starosti 41 godinu je upravljao traktorom unatrag, dok je u tom trenutku 63-godišnjak imao namjeru prikopčati prikolicu za traktor, te je došlo do prignječenja muškarca između stražnjeg kotača traktora i prikolice. Ozlijeđenog muškarca djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezli su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Također u subotu 8. listopada oko 15.15 sati muškarac starosti 51 godinu traktorom je po oranici na poljoprivrednom djelu zvanom "Blek" u Svetom Iliji malčirao travu, te je došlo do zapaljenja traktora. Utvrđeno je da je do požara došlo uslijed tehničke neispravnosti (kratki spoj alternatora). Požar se proširio na prednji dio i na dio kabine traktora, koji su u potpunosti izgorjeli. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ilija. Nastala šteta se procjenjuje na desetak tisuća kuna.