Nesreće u Lepoglavi, Slokovcu i Gornjem Knegincu; ozlijeđene tri osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

Nesreće u Lepoglavi, Slokovcu i Gornjem Knegincu; ozlijeđene tri osobe

I.D./Varaždinske vijesti | 29.7.2019. u 10:29h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, izvijestila je varaždinska policija.

U petak, 26. srpnja oko 21.10 sati u Mažuranićevoj ulici u Lepoglavi u prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Žarovnice u smjeru Lepoglave pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.92 g/kg upravljao 41-godišnjak. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake i nije prilagodio brzinu vozila, već je prešao na lijevu prometnu traku gdje je došlo do udara prednje lijeve strane u prednju lijevu stranu vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 23-godišnjakinja. Vozačica je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Zbog očevida prometne nesreće dionica kolnika županijske ceste 2101 bila je zatvorena za promet ud 21.30 do 22.50 sati.

Jedna osoba ozlijeđena je i u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. srpnja oko 4.45 sati između Slokovca i Kapele Podravske.

- Mladić starosti 24 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.50 g/kg iz smjera Slokovca u smjeru Kapele Podravske. Zbog neprilagođene brzine kretanja i utjecaja alkohola izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i pri izlasku iz lijevog zavoja zahvatio je kotačima bankinu te je došlo do zanošenja vozila i slijetanja u cestovni jarak, nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja vozila. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u koprivničkoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - priopćili su iz policije.

Jučer, 28. srpnja u 14.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Turčina u smjeru Jakopovca upravljao 26-godišnjak. Dolaskom do raskrižja brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja tako da vozilo može zaustaviti pred svakom preprekom na cesti koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog vozila kojim je upravljao 50-godišnjak, a koji je zaustavio vozilo zbog kolone vozila ispred. 50-godišnjak je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Označeno u