Na varaždinskim cestama tijekom vikenda 11-ero ozlijeđenih u prometnim nesrećama Foto: ilustracija

Na varaždinskim cestama tijekom vikenda 11-ero ozlijeđenih u prometnim nesrećama

I.D./Varaždinske vijesti | 10.10.2016. u 13:16h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U subotu, 8. listopada oko 3 sata u Šemovcu se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić starosti 21 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Šemovca u smjeru Jalžabeta. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao ulijevo van kolnika i prednjim je dijelom udario u betonski parapet i metalnu ogradu mosta. Od udara je vozilo odbačeno na središnji dio kolnika gdje se zaustavilo. Vozač je zadobio ozljede. Iz istog smjera naišlo je vozilo kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.09 g/kg upravljao mladić starosti 19 godina, koji nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila uvjetima, stanju ceste i vidljivosti, te je u namjeri izbjegavanja i udara u vozilo prilikom kočenja udario u betonski parapet mosta, a putnica starosti 30 godina u vozilu je zadobila ozljede. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 9. listopada oko 2.30 sati u Kućan Marofu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 56 godina nepropisno je upravljao biciklom sredinom kolnika Varaždinske ulice. Za vrijeme vožnje nije imao upaljena svjetla na biciklu i nije bio označen reflektirajućim prslukom ili odjećom. U stražnji dio bicikla je prednjim djelom udarilo osobno vozilo kojim je upravljao muškarac starosti 39 godina. Biciklist je naknadno zatražio pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 9. listopada oko 14.30 sati u Novoj Vesi Petrijanečkoj, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 65 godina upravljala je biciklom, kojim se nepropisno uključivala u promet iz dvorišta na kolnik Bobićeve ulice. Dolaskom na nogostup prednjim je kotačem udarila u prednji kotač bicikla kojim je nepropisno nogostupom ulice upravljala 81-godišnjakinja. Ista je izgubila nadzor i pala na kolnik, te zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede su joj okvalificirane kao lakše.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 9. listopada oko 15 sati u Ulici braće Radić u Slanju. Mladić starosti 20 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.08 g/kg. Upravljao je desnom stranom kolnika i izvršio pretjecanje osobnog vozila. Nakon pretjecanja, u blagom zavoju izgubio je kontrolu nad upravljačem, te je došlo do zanošenja vozila i slijetanja u dvorišnu ogradu vlasništvo 32-godišnjaka, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila i udara u drugu dvorišnu ogradu i slijetanja u cestovni jarak. Vozač i 20-godišnji suputnik su zadobili ozljede te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Promet se zbog očevida odvijao jednim prometnim trakom uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Ozlijeđenih je bilo i u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 9. listopada u 15.35 sati u Varaždinu. Žena starosti 67 godina je upravljala osobnim vozilom desnom stranom Kumičićeve ulice. Upravljala je iz smjera Optujske ulice u smjeru Dravskog nasipa. Dolaskom do raskrižja s Bombelesovom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušla u raskrižje, a da prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je Bombelesovom ulicom upravljala 26-godišnjakinja, te je došlo do udara vozila. Ozljede su zadobile obje vozačice te putnici starosti 72 i 75 godina. Pomoć im je  pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 9. listopada u 17.25 sati u Varaždinskoj ulici u Bolfanu također se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 45 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.52 g/kg. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Koprivnice. U lijevom zavoju uslijed alkoholiziranosti i nedržanja vozila bliže sredini obilježene prometne trake kotačima je sišao na desnu bankinu, te je prednjim kotačima udario u betonski most i vozilom se prevrnuo na krov. Vozač je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Koprivnica. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.