Na cestama Varaždinske županije tijekom vikenda ozlijeđeno šestero osoba Foto: VV arhiva / ilustracija

Na cestama Varaždinske županije tijekom vikenda ozlijeđeno šestero osoba

I.D./Varaždinske vijesti | 22.7.2019. u 20:51h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 19. srpnja oko 16.30 sati u Ulici Krešimira Filića u Varaždinu, ozlijeđen je 13-godišnji dječak. On je upravljao biciklom bez pratnje osobe starije od 16 godina, krećući se obilježenom prometnom trakom uz desni rub kolnika, u smjeru Ulice Miroslava Krleže. U jednom je trenutku prednjim kotačem bicikla udario u rubni kamen te izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno. Dječak je tijekom vožnje koristio zaštitnu kacigu za glavu.

U petak, 19. srpnja oko 19.20 sati, na autocesti A-4 kod Ljubešćice, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 37-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.90 g/kg i bez korištenja sigurnosnog pojasa, desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake autoceste, iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je skrenuo udesno te prednjim dijelom vozila udario u metalnu zaštitnu ogradu uz rub kolnika, nakon čega je sletio u propusni kanal uz autocestu. Tom je prilikom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Žena starosti 54 godine ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 20. srpnja oko 9.40 sati u Otoku Virju. Ona je upravljala osobnim vozilom Dravskom ulicom u smjeru Ormoža. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te preglednosti zavoja, sletjela je vozilom van kolnika udesno i udarila prednjim dijelom vozila u betonski stup javne rasvjete. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 21. srpnja oko 15.30 sati u Hrženici, ozlijeđen je 42-godišnjak. On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg kolnikom županijske ceste. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, mopedom je prešao na bankinu i travnatu površinu te je izgubio nadzor nad upravljačem mopeda i pao na tlo. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku bolnicu.

Jučer, 21. srpnja oko 16.20 sati, na državnoj cesti D-3, van naseljenog mjesta kod Lužana Biškupečkog, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Novog Marofa. U jednom je trenutku započeo skretanje u lijevo na parkiralište, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Za to je vrijeme 42-godišnji vozač motocikla započeo nepropisno pretjecanje njegovog vozila, uslijed čega je došlo do udara motocikla u stražnji dio osobnog vozila. Prilikom udara u vozilo, vozač motocikla i 38-godišnja suvozačica pali su na kolnik, pri čemu su ozlijeđeni. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

PU varaždinska izvijestila je i o prekršaju koji se dogodio u subotu, 20. srpnja oko 23.50 sati u Varaždinskim Toplicama, na državnoj cesti D-24. Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo bez registarskih pločica, s nevažećim probnim pločicama, kojim je upravljao 43-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 3.07 g/kg. Također je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i neosigurano, a zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 43-godišnjak je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Označeno u