Mladić izazvao lančani sudar u Optujskoj, ozlijeđena 39-godišnja vozačica Foto: pixabay/ilustracija

Mladić izazvao lančani sudar u Optujskoj, ozlijeđena 39-godišnja vozačica

Varaždinske vijesti | 10.3.2023. u 20:21h | Objavljeno u Crna kronika

U tri prometne nesreće koje su se u četvrtak 9. ožujka dogodile na području Varaždinske županije ozlijeđene su tri osobe.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 7.40 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu, ozlijeđena je 18-godišnja djevojka.

- Ona je upravljala biciklom nogostupom ulice Ruđera Boškovića iz smjera Koprivničke u smjeru Međimurske ulice. Dolaskom do kolnika odvojka ulice Ruđera Boškovića, uključila se u promet odvojka, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim dijelom bicikla udarila u osobno vozilo kojim je navedenim odvojkom u smjeru ulice Ruđera Boškovića, upravljao 39-godišnjak - izvijestili su iz policije.

Biciklistica je prilikom udara ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U 17.15 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Hrašćice u smjeru centra grada.

Dolaskom do raskrižja s Kumičićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine osobinama, stanju kolnika i gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila kojim je ispred njega upravljala 39-godišnjakinja, koja se zaustavila u koloni vozila zbog crvenog svjetla na semaforu. Udareno je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 53-godišnjak. Njegovo je vozilo također uslijed udara odbačeno naprijed i prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 28-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 39-godišnja vozačica. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena i u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 9. ožujka oko 17 sati. Muškarac starosti 32 godine upravljao je biciklom kolnikom županijske ceste iz smjera Svetog Petra u smjeru Martinića.

U jednom je trenutku biciklom prešao na središnji dio kolnika te prednjim dijelom bicikla naletio na 28-godišnjeg pješaka koji se također nepropisno kretao središnjim dijelom kolnika. Pješak je tom prilikom ozlijeđen te je naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Koprivnica. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u