Krali dok su ih gledali policajci

vv | 29.8.2019. u 20:10h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog krađe više prehrambenih i kozmetičkih proizvoda u jednom ivanečkom trgovačkom centru, ukupne vrijednosti 1.171,57 kuna, varaždinski je Općinski sud osudio Aleksandra Damjanovića i Vjekoslava Tokića na šestomjesečne uvjetne kazne zatvora.

Oni su, prema nepravomoćnoj presudi, 3. svibnja prošle godine došli osobnim automobilom kojim je upravljao Tokić do trgovačkog centra, odakle su otuđili veći broj prehrambenih i kozmetičkih artikala, i to na način da je Damjanović u više navrata ulazio u trgovinu i u posebno prilagođene džepove jakne stavljao razne prodajne artikle koje je, ne prijavivši na blagajni, iznosio van na parkiralište trgovačkog centra. Otuđeno je potom stavljao u prtljažnik osobnog automobila, nakon čega su se udaljili od trgovačkog centra.

Ispitan u svojstvu osumnjičenika, Damjanović je priznao krađu artikala iz trgovine trgovačkog centra, ali u vrijednosti od otprilike 300 kuna, koje bi otuđio u jednom navratu dok je bio u trgovini te je negirao da je više puta ulazio u trgovački centar. Tokić je prilikom ispitivanja poricao bilo kakvo sudjelovanje i odgovornost za počinjenje kaznenog djela te je potvrdio navode Damjanovića da je samo jednom ušao u trgovinu, ali da nema nikakvih saznanja da je tom prilikom nešto ukrao. Međutim, u prilog optužnice išli su materijalni dokazi, i to artikli pronađeni u prtljažniku automobila, kao i snimke video nadzora trgovine i zapažanja policijskih službenika koji su kritične zgode u vremenu od 11,07 do 13,32 sati promatrali automobil u kojem je sjedio Tokić te vidjeli kako Damjanović u više navrata dolazi iz trgovačkog centra do automobila gdje iz crne jakne vadi predmete koje je iznio iz trgovine te kako se potom vraća opet u trgovački centar.