Kod dvojca iz Svetog Đurđa i Poljanca pronađeni prigušivač, streljivo, spremnici za automatsku pušku... Foto: ilustracija

Kod dvojca iz Svetog Đurđa i Poljanca pronađeni prigušivač, streljivo, spremnici za automatsku pušku...

I.D./Varaždinske vijesti | 28.6.2019. u 15:16h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 40 i 45 godina.

- Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili su kuće i druge prostorije u Svetom Đurđu i Poljancu kojima se koriste osumnjičeni. Prilikom pretrage kod 45 godišnjeg muškaraca u Svetom Đurđu pronađen je jedan prigušivač pucnja domaće izrade, metalni rupičasti prsten za unutarnji dio prigušivača nekoliko različitih spremnika, pojačivač trzaja za pušku, više desetaka različitog streljiva, dok je kod 40-godišnjaka u Poljancu pronađeno dva spremnika za automatsku pušku - izvijestili su iz policije.

Vještačenjem pronađenog prigušivača pucnja i metalnog rupičastog prstena utvrđeno je da se radi o novijem ručno radionički izrađenom prigušivaču pucnja.

Protiv osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - poručuju varaždinski policajci.