VIDEO Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi EU projekt "Zaželi - Aktivne u zajednici"

VV | 12.5.2021. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi projekt ''Zaželi - Aktivne u zajednici'' koji za svrhu ima unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena kroz programe osposobljavanja te zapošljavanja, a s ciljem pružanja podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju – ranjivim skupinama 

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec, kao nositelju projekta pod nazivom "Zaželi - Aktivne u zajednic" i, dodijeljena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 644.235,00 kuna (100% EU sredstava). Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i sljedeći partneri: Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Ivanec i Općina Maruševec, u razdoblju od 5. siječnja ove godine do 5. ožujka iduće godine.

Kriteriji za uključenje u program: osobe starije životne dobi 65+ i osobe u nepovoljnom položaju (neovisno o dobi) a koje su izložene brojnim rizicima: bolesti, žive na teško dostupnim ruralnim područjima, polupokretne, pokretne, često primatelji doplatka za pomoć i njegu ili invalidnine preko CZSS Ivanec, nemaju zakonskih obveznika uzdržavanja ili im isti nisu u mogućnosti pružiti pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti…i sl.

Ovaj videoprilog dirnut će vas u dušu. Možda ćete i vi jednog dana biti sami i nemoćni...

Video sadržaj