Istražni zatvor za sina koji je s više udaraca ubio 70 godišnji majku

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, 12. ožujka 2023. proveo očevid na mjestu događaja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 1., 2. i 3. Kaznenog zakona.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, 13. ožujka 2023., provedeno ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo na štetu 70-godišnjakinje.

Prema do sada prikupljenim podacima, proizlazi da je osumnjičeni 50-godišnjak 11. ožujka 2023., u svom stanu u Ivancu, zadao svojoj majci (1953.) više udaraca po glavi i tijelu te joj time nanio brojne ozljede uslijed kojih je preminula.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.