Istraga USKOK-a protiv policajaca zbog sumnje u primanje mita od tisuću kuna

VV | 31.7.2020. u 17:17h | Objavljeno u Crna kronika

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika (1965., 1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i davanja mita.

Ministarstvo unutarnjih poslova je s jednim trgovačkim društvom ugovorilo poslove premještanja vozila u štićenom prostoru Policijske uprave zagrebačke u Jastrebarskom uz ugovorenu paušalnu naknadu za utovar, istovar i prijevoz vozila u trajanju od dva dana. Osnovano se sumnja da je nakon toga 16. ožujka 2020., na benzinskoj postaji u Jastrebarskom, drugookrivljeni, kao djelatnik obrta za prijevoz, koji je kao izvođač radova obavljao usluge za to trgovačko društvo, predao 1.000 kuna prvookrivljenome, voditelju Odjela prometne i policijske tehnike Policijske uprave zagrebačke. On je bio zadužen za koordinaciju i nadzor poslova premještanja vozila i sačinjavanje službenog izvješća o obavljenim radovima. Navedeni iznos mu je dao kako bi prvookrivljeni u izvješću prikazao veći obim obavljenih poslova i tako obrtu za prijevoz omogućio punu isplatu ugovorene naknade za izvođenje radova.

Nakon toga je prvookrivljeni, u cilju da se materijalno okoristi, sukladno navedenom dogovoru, istoga dana u izvješću neistinito naveo obim obavljenih radova, dok je novac zadržao za sebe.

...

Označeno u