G. Voća: Nepoznati vozač autom usmrtio pješaka i pobjegao Foto: VV arhiva/ilustracija

G. Voća: Nepoznati vozač autom usmrtio pješaka i pobjegao

M.P./Varaždinske vijesti | 17.9.2016. u 07:32h | Objavljeno u Crna kronika

Nepoznati vozač sinoć je u Gonjoj Voći usmrtio pješaka i pobjegao.

Kako su jutros izvijestili iz Policijske uprave varaždinske, nesreća se dogodila oko 21 sat kod kućnog broja 278 u Gornjoj Voći. Nepoznati vozač je nepoznatim vozilom naletio na pješaka koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Vozač je nakon nesreće napustio mjesto događaja. U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće i pronašao vozač.

Hrvatska je na visokom trećem mjestu prema broju poginulih u prometu u odnosu na broj stanovnika. Prema statističkim podacima EK, prošle godine na hrvatskim prometnicima su poginule 82 osobe na milijun stanovnika. Više poginulih bilo je bilo je samo u Rumunjskoj i Bugarskoj (95), dok je u Švedskoj bilo najmanje - 27.

Broj poginulih n hrvatskim prometnicama prošle je godine bio veći za 13 posto u odnosu na 2014., a sudeći prema zadnjim teškim nesrećama samo na podučju Varaždinske županije, može se očekivati da će ove godine broj stradalih u prometu opet rasti. Da bi se zaustavio ovaj trend, MUP će iduće srijede,21. rujna, obilježiti Europski dan bez poginulih u prometu.

Označeno u