Fizički napao maloljetnika u ugostiteljskom objektu pa s prijateljem završio u zatvoru Foto: ilustracija

Fizički napao maloljetnika u ugostiteljskom objektu pa s prijateljem završio u zatvoru

Varaždinske vijesti | 17.1.2023. u 15:29h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 25-godišnjak s područja općine Nedelišće i 20-godišnjak s područja grada Čakovca, počinili prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u subotu, 14. siječnja 2023. godine oko 11:40 sati u čakovečkom ugostiteljskom objektu u Ulici Tome Masaryka, okrivljeni dvojac narušavao je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način.

Okrivljeni 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,76 g/kg, bez ikakvog povoda prišao je maloljetnom gostu te ga fizički napao, dok je pritom okrivljeni 20-godišnjak, revoltiran što je zamoljen da napusti kafić, polijevao zidove alkoholnim pićima, pljuvao po kafiću te razbacivao inventar.

U opisanom događaju napadnuti maloljetnik nije ozlijeđen.

Čakovečki policajci uhitili su 20-godišnjaka i 25-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U nedjelju, 15. siječnja, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, okrivljeni dvojac (recidivisti u počinjenju ovakvih i sličnih prekršaja) uz podnijeti optužni prijedlog dovedeni su dežurnom sucu Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Nakon saslušanja sudac im je odredio zadržavanje te su predani u varaždinski zatvor.