Dvije žene razbojnice u petak "harale" Varaždinom Foto: Ilustracija

Dvije žene razbojnice u petak "harale" Varaždinom

M.P./Varaždinske vijesti | 27.3.2017. u 15:49h | Objavljeno u Crna kronika

U Ulici Rudolfa Horvata u Varaždinu u petak oko 10.10 sati nepoznata je žena počinila razbojničku krađu nad 29-godišnjakinjom.

Oštećena je žena na vanjskom stepeništu obiteljske kuće zatekla nepoznate mušku i žensku osobu, koji su ušli u dvorište i iz vrećice koju je netom prije odložila na stepenice, izvadili njezin novčanik i ukrali stotinjak kuna. Počeli su se udaljavati iz dvorišta, a ona je krenula za njima te pri izlazu iz dvorišta sustigla nepoznatu ženu i stala ispred nje. No, oglušila na traženje oštećene da joj vrati novac te je svom snagom odgurnula, a potom i ošamarila oštećenu, nakon čega je pobjegla s mjesta događaja. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te je utvrđeno da osim stresa nije zadobila nikakve druge ozljede. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

U petak oko 17 sati u trgovini u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu, nepoznata je ženska osoba počinila razbojničku krađu nad 51-godišnjim zaposlenikom trgovine. Navedena je ušla u trgovinu i u njoj se zadržala oko pola sata. Prilikom izlaska iz trgovine zaustavio ju je 51-godišnjak koji je zbog sumnje u krađu htio pogledati njezinu torbu. Nepoznata je žena na to počela vikati i htjela izaći van, a nakon što je 51-godišnjak uhvatio ulazna vrata, ona ga je uporabom sile, tijelom i rukama, pokušavala odgurnuti od vrata. Pritom su mu na pod pale i oštetile se dioptrijske naočale. Zbog okupljenog većeg broja prolaznika, oštećeni je pustio vrata, na što je nepoznata žena pobjegla s mjesta događaja. Naknadno je utvrđeno da je nepoznata žena ukrala više artikala iz trgovine. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počiniteljice navedenog kaznenog djela.

Označeno u