Bankarica (31) optužena da je prevarila 17 osoba i pribavila si 3,2 mil. kn

Varaždinske vijesti | 26.5.2018. u 12:40h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjakinje zbog počinjenja produljenih kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

- Tridesetjednogodišnjakinju se tereti da je od 2015. u Varaždinu i okolici većem broju osoba neistinito predočavala da kao zaposlenica banke može za njih ugovoriti povlašteno oročavanje novca uz visoke kamate. Oštećenici su joj povjerovali i predavali joj novac, no ona ga nije predavala u banku već ga je zadržavala za sebe. Tereti ju se i da je sastavljala lažnu dokumentaciju banke s podacima da su oštećenici ugovorili depozite u banci i predavala im tu dokumentaciju kako bi ih uvjerila da je njihov novac položila u banku i oročila ga iako to nije učinila - navodi ODO.

Usto, 31-godišnjakinju se tereti da je kupila građevinski materijal za renoviranje svoje kuće i naručila obavljanje građevinskih radova, pri čemu je neistinito predočavala da će robu i radove uredno platiti, no nije platila ništa. Na opisani je način oštetila 17 osoba i pribavila si protupravnu korist veću od 3,2 milijuna kuna.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo joj istražni zatvor u kojem se nalazi od 22. ožujka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.