18-godišnjakinja optužena da je opljačkala desetogodišnjaka, a onda i 75-godišnjakinju

vv / dorh | 30.5.2019. u 08:10h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, razbojništva, teške tjelesne ozljede i prijetnje, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 18-godišnjakinje, kojoj je produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Tereti ju se da je 5. veljače ove godine pozvonila na vrata stana u Varaždinu, a nakon što je vrata otvorilo 10-godišnje dijete koje je bilo samo u stanu, predstavila se kao prijateljica njegove majke i tražila da joj dade novac zbog teške materijalne situacije pa je dijete uzelo majčin novčanik i dalo joj 200 kuna, a kad je uočila da u novčaniku ima još novca, istrgnula je iz njega i uzela još 200 eura.

Također, tereti ju se i da je 6. ožujka, zajedno s još jednom ženskom osobom, ušla u hodnik obiteljske kuće gdje su naišle na 75-godišnju oštećenicu, koja otežano hoda uz korištenje štapa, snažno ju odgurnule i bacile na pod, čvrsto ju uhvatile za ruke i poprskale ju sprejem, a tubom spreja zadale joj više udaraca po glavi i nanijele joj teške ozljede (izbijanje tri zuba i lom protetskog nadomjeska), a nakon toga su joj s ruke uzele zlatni vjenčani prsten i s vrata joj strgnule zlatni lančić s medaljonom te pretražile kuću, pronašle i uzele još jedan prsten, novčanik sa bankovnom karticom i novac u iznosu od 920 kuna.

Tereti ju se da je prije napuštanja kuće zaprijetila oštećenici da će joj zapaliti kuću ako pozove policiju.