Zbog učestalih napada na socijalne radnike krajem rujna kamp samoobrane za žene Foto: Ilustracija

Zbog učestalih napada na socijalne radnike krajem rujna kamp samoobrane za žene

VV | 14.9.2019. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Udruga Samoobrana Međimurje u suradnji s Društvom socijalnih radnika Međimurske županije organizira dvodnevni Kamp samoobrane za žene, 28. i 29. rujna  koji će se održati u Čakovcu u hotelu Castellum i sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole.
- Potaknuti sve učestalijim napadima na socijalne radnike diljem Hrvatske,  od kojih neki nažalost imaju smrtne posljedice,  odlučili smo organizirati Kamp samoobrane kako bismo povećali sigurnost ugroženih djelatnika. Kroz predavanja, ali i radionice nastojat ćemo ih upoznati s potencijalnim opasnostima, prepoznavanjem prvih znakova sukoba, metodama kako ga izbjeći, ali i kako se obraniti ako i kada do napada ipak dođe - ističu iz udruge. . 
Kamp se sastoji od dva dijela, predavanja na kojima će biti obrađene teme nasilja u svakodnevnom životu i radu, te radionice samoobrane.  Na predavanju će govoriti brojni stručnjaci, od psihologa, sociologa, socijalnih radnika, stručnjaka za samoobranu koji će i voditi radionice. 
Na kampu će osim socijalnih radnica sudjelovati i sve zainteresirane žene i djevojke koje žele naučiti kako spriječiti nasilje, te kako se obraniti. Osim brojnih drugih stručnjaka, u Čakovec dolazi jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka za samoobranu, Kristian Družeta, glavni Instruktor IKMF Krav Maga Hrvatske, stručnjak za sigurnost i zaštitu VIP osoba, autor dviju knjiga na temu samoobrane i zaštite VIP osoba, „"Samoobrana - Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“ i „Tjelohranitelj“.

Označeno u