Varaždinska Kirurgija uz Palčiće: na aukciju dali svoj "dres” i prikupili 4.500 kuna Foto: OB Varaždin

Varaždinska Kirurgija uz Palčiće: na aukciju dali svoj "dres” i prikupili 4.500 kuna

VV | 6.5.2020. u 12:07h | Objavljeno u Društvo

Služba za kirurške bolesti Opće bolnice Varaždin pridružila se humanitarnog akciji "Vratimo Palčiće u Petrovu” kojom se prikupljaju sredstva za novi odjel neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, a koja je pretrpjela velike štete uslijed potresa u Zagrebu.

Putem Facebook grupe "Vratimo Palčiće u Petrovu” prodaju se razne sportske memorabilije i rekviziti, a akciji su se pridružile mnoge poznate osobe iz hrvatskog javnog i društvenog života.

Svoj dres iz sezone 2012/2013 nošen od strane nekoliko prvotimaca odlučili su ponuditi na aukciji i djelatnici varaždinske kirurgije. Ističu kako je u dresu, odnosno kirurškom odjelu, odigrano dosta prekovremenih sati za operacijskim stolom.
– U želji da pomognemo Palčićima dajemo na dražbu ovaj raritetni primjerak. P.S. Moguće je na dres zatražiti autograme (doduše nečitljive) – poručio je u objavi na Facebooku Siniša Fučkar, specijalist traumatolog Odjela za ortopediju i traumatologiju Opće bolnice Varaždin.

Na koncu je za 2.200 kuna 'dres' osvojio Mario Selak, vlasnik tvrtke BIM sport, dok je ekipa varaždinske kirurgije prikupila još 2.300 kuna, a sav je novac uplaćen na račun humanitarne akcije.

– Ovom akcijom još jednom se pokazuje da je srce Hrvatske veliko kad je najpotrebnije – poručuje doktor Fučkar.

Označeno u