Ž. Bunić: Nadam se da najave SDP-a o smjeni Vlašića nisu samo igrokaz za javnost

D.P./Varaždinske vijesti | 16.12.2016. u 11:35h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnjoj konferenciji za noviare predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić najavio je kako će SDP na idućoj sjednici NO Varkoma zatražiti raspravu o povjerenju direktoru Vladi Vlašiću (HNS).

Na tu je najavu reagirao vijećnik HSLS-a Željko Bunić.

- Sazivanjem konferencije na temu Varkoma gospodin Kišić je ponovno najavio da će ići na smjenu jednog od najvažnijih članova HNS-a u Varaždinu, i intimusa Gradonačelnika. Razlozi za smjenu su detaljno i argumentirano obrazloženi što naravno pozdravljam. No, s obzirom na to da HNS ima apsolutnu većinu u nadzornom odboru VARKOM d.d. ono što očekujem da se najavljena inicijativa neće podržati te da će članovi SDP-a biti preglasani, a direktor VARKOM-a prezimiti - kaže Bunić koji se pita kakve će biti posljedice.

- Osobno me zanima, hoće li SDP nakon eventualnog i vjerojatnog preglasavanja članova SDP-a u nadzornom odboru, ponovno biti posramljen i ponižen, ili će SDP Gradonačelniku uzvratiti nepodržavanjem Proračuna Grada za 2017 bez obzira na oksimoronsku izjavu gospodina Kišića da će Proračun podržati ali da neće podržati prodaju Termoplina koja čini više od 20% proračunskih prihoda? Za mene bi takva reakcija pokazala da SDP misli ozbiljno i ne samo deklarativno brine za javni interes. U suprotnom će konferencija za tisak biti amaterski režirana farsa SDP-a i HNS-a, tek igrokaz za javnost - zaključuje.