Vugrin: Oni koji su živote utkali u temelje hrvatske države zaslužuju najdublje poštovanje

vv / grad varaždin / varaždinska županija | 23.6.2018. u 12:06h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava 25. lipnja kod središnjeg križa na varaždinskom Gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule branitelje. Počast je ispred Varaždinske županije odao je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, a uz njega su bili predstavnici Policijske uprave varaždinske, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata te ostalih udruga branitelja s područja Varaždinske županije, kao i predstavnici Grada Varaždina. U ime Grada Varaždina vijenac su kod križa postavljenog u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu položili Zlatan Avar, zamjenik varaždinskog gradonačelnika i Damir Laljek, član Gradskog vijeća i legendarni branitelj Vukovara.

polanje_dd4.jpg

Pozvavši na minutu šutnje, zamjenik župana Vugrin je istaknuo da se danas prisjećamo svih poginulih branitelja, poglavito onih s područja Varaždinske županije, koji su svoje domoljublje i hrabrost pokazali u obrani cijele Hrvatske, od Vukovara, Zadra pa sve do oslobađanja Knina.

- Svi oni koji su svoje živote utkali u temelje moderne hrvatske države zaslužuju najdublje poštovanje i vječitu zahvalnost – naglasio je zamjenik župana.

Molitvu za preminule branitelje poveo je velečasni Ivica Horvat.

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.