Vrijedna donacija Varaždinske županije Socijalnoj samoposluzi "Kruh sv. Antuna" Foto: Varaždinska županija

Vrijedna donacija Varaždinske županije Socijalnoj samoposluzi "Kruh sv. Antuna"

Varaždinske vijesti | 29.3.2018. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno

Sjedište Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ u Varaždinu, koja djeluje pri Franjevačkom svjetovnu redu i Franjevačkoj mladeži, posjetio je danas zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin u pratnji pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorke Horvat te je tom prilikom voditelju sekcije i predstavniku Socijalne samoposluge Zdenku Viljevcu uručio Ugovor o financijskoj potpori za 2018. godinu u iznosu od 30.000 kuna.

Uz ovu vrijednu donaciju, predstavnici Županije su Socijalnoj samoposluzi donirali i paket namirnica u iznosu od 3.000 kuna u kojem su bili ulje, riža, brašno, šećer, mlijeko, konzerve ribica i ostali proizvodi. Zamjenik župana Vugrin je tom prigodom naglasio kako Varaždinska županija sufinancira nabavu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi, u svrhu pružanja pomoći najpotrebitijima u društvu.

- Nažalost, još uvijek imamo ljudi kojima je pomoć ovakve vrste potrebna i mi se na ovaj način uključujemo u pomaganje. Proračunska stavka od 30 tisuća kuna nam omogućuje da te novce usmjerimo upravo na pomaganje najpotrebitijima. Ova socijalna samoposluga djeluje nešto manje od pet godina, okuplja veliki broj volontera koji prikupljaju namirnice tijekom planiranih akcija i to je zaista pohvalno. Korisnici samoposluge su građani cijele županije, no najviše korisnika je iz Grada Varaždina – rekao je zamjenik župana te dodao kako bi bilo lijepo da nitko ne oskudijeva u ovim blagdanskim danima.

Zahvalivši zamjeniku župana na vrijednoj donaciji, Zdenko Viljevac iz Socijalne samoposluge naznačio je kako je osnovna ideja kod osnivana samoposluge bila usmjeravanje jedne ili nekoliko najpotrebnijih namirnica najsiromašnijim građanima.

- Danas imamo oko 900 korisnika koji primaju pakete, ukupno je do sada podijeljeno preko sedam tisuća paketa, a imamo i 300 registriranih volontera, od toga 60 aktivnih. Oni su do sada ostvarili oko 10 tisuća volonterskih sati – rekao je Zdenko Viljevac te zahvalio Varaždinskoj županiji na lijepim i vrijednim „uskršnjim“ poklonima.

Inače, u Socijalnoj samoposluzi vrijedno rade volonteri, koji prikupljaju namirnice tijekom planiranih mnogobrojnih akcija, subotom u trgovačkim centrima, osnovnim i srednjim školama, tvrtkama, župama i drugim institucijama, te ih prevoze, sortiraju i dijele u obliku paketa, u samoj samoposluzi.

290318_socijalna_samoposluga_1.jpg

290318_socijalna_samoposluga_2.jpg

290318_socijalna_samoposluga_3.jpg