Vlasnici, držite pse u dvorištu: Ako na njih naleti auto, plaćate 300 kn kazne Foto: Ilustracija

Vlasnici, držite pse u dvorištu: Ako na njih naleti auto, plaćate 300 kn kazne

M.P./Varaždinske vijesti | 7.1.2018. u 18:29h | Objavljeno u Aktualno

U posljednje vrijeme, na prometnicama diljem Varaždinske županije sve su češći naleti motornih vozila na domaće i divlje životinje.

Uočili su to praćenjem događanja prometnih nesreća policijski službenici PU varaždinske koji, u cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivaju vozače da budu maksimalno oprezni na prometnicama.

- Usto, pozivamo ih i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti - navode iz policije.

Istovremeno, vlasnike domaćih životinja pozivaju da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

- Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere kako se one ne bi zadržavale na cestama bez nadzora - ukazuju iz policije.

Dodaju kako su u slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu odgovorni vlasnici domaćih životinja te će, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, morati platiti kaznu od 300 kuna.

Označeno u