Varaždinski psihijatar nije kršio medicinsku etiku ili slično u čakovečkoj bolnici

vv | 8.9.2020. u 16:48h | Objavljeno u Aktualno

U evidenciji nismo pronašli dokumente o kršenju medicinske etike ili slično, naglašava se u odgovoru ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec, kojem smo skrenuli pozornost na tvrdnju koju je Nebojša Buđanovac, ravnatelj varaždinskog Crvenog križa te voditelj njegovog tima za krizna stanja, izrekao u vezi varaždinskog psihijatra prozvanog za seksualna uznemiravanja i zlostavljanja od njegove bivše partnerice i  majke zajedničkog djeteta P.M.P., a zatim i još šest, javno nepoznatih osoba.

- Psihijatru nije produljena specijalizacija jer je imao aferu s 16-godišnjakinjom pacijenticom. Bilo je to prije dvadesetak godina, nakon čega je otišao u misiju u Benin, a po povratku se zaposlio u Varaždinu, rekao je Buđanovac za Varaždinske vijesti, a slično i za još neke medije, ali nije pojasnio na temelju čega tvrdi nešto zašto ne postoji  bolnička dokumentacija.

Sudeći po odgovoru iz čakovečke županijske bolnice, nije došlo ni do naprasnog prekida ugovora o radu.

 - S obzirom na protek vremena od 20 godina, provjeru ovih navoda jedino možemo učiniti uvidom u osobni dosje djelatnika. Uvidom u navedenom utvrdili smo da je imenovani radio u Županijskoj bolnici Čakovec, a da je njegov rad prestao istekom ugovora o radu danom 13. studenog 2000. godine, odgovaraju u ravnateljstvu čakovečke bolnice, uz napomenu da u svojoj evidenciji nisu pronašli dokumente o kršenju medicinske etike ili nešto slično.

I ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić, kako što smo izvještavali, ustvrdio je da  do sredine prošle godine nije dobio nikakvu službenu pritužbu na rad psihijatra od strane pacijentica, njegovih pretpostavljenih i sl.  

Iako neki misle suprotno, još uvijek nije poznat niti jedan dokument koji bi to i potvrđivao.