Varaždinka Marija Kosi među nagrađenim najboljim policajcima sportašima u Hrvatskoj Foto: MUP

Varaždinka Marija Kosi među nagrađenim najboljim policajcima sportašima u Hrvatskoj

V.M./Varaždinske vijesti | 28.9.2018. u 19:25h | Objavljeno u Aktualno

Policijska službenica PU varaždinske Marija Kosi jedna je od trinaestero hrvatskih polcijskih službenika kojima su na današnjoj svečanosti povodom obilježavanja Dana policije u Zagrebu dodijeljena odlikovanja za ostvarene vrhunske rezultate.

Nakon što je u Ravnateljstvu policije u svibnju ove godine održan program „Unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji“ kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova iskazalo potporu promicanju sportskih uspjeha policijskih službenica i službenika u zemlji i u svijetu, danas je u Kinu Europa u Zagrebu, u okviru ovog programa, održana svečanost dodjele odlikovanja policijskim službenicima za ostvarene vrhunske rezultate.

Nagrađena varaždinka Marija Kosi članica je savate i boksačkog kluba Omega, a predstavlja borilačke sportove boks, savate boks, kickboxing te atletiku i trčanje. Svojim se postignutim rezultatima već dugi niz godina ističe kao najuspješnija sportašica i policijska službenica, što su prepoznali u Ministarstvu i posebnim priznanjem istaknuli vrijednost i važnost rezultata koje je Marija postigla.

Medalje i prigodne nagrade trinaestero policijskih službenika koji su svojim dugogodišnjim radom i vrhunskim sportskim uspjesima u najboljem svjetlu predstavljali hrvatsku policiju u zemlji i svijetu uručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a na inicijativu Povjerenstva za sport MUP-a.

Nagrađeni sportaši bave se različitim vrstama sporta od streljaštva, veslanja i atletike pa do raznih vrsta borilačkih sportova kao što su boks, savate boks, kickbox, judo i hrvanje. Osim na prvenstvima u Hrvatskoj sudjelovali su na igrama vojne policije, međunarodnim turnirima, Mediteranskim igrama, europskim i svjetskim natjecanjima, europskim i svjetskim policijskim igrama, humanitarnim turnirima te Olimpijadi.

Nagrađeni policijski službenici: Vlado Cindrić, PU karlovačka (streljaštvo), Josip Ćelić, Ravnateljstvo policije (streljaštvo, samoobrana i atletika), Andrej Gudac, PU primorsko-goranska (kickboxing), Sanja Komar, OKCP MUP-a (streljaštvo), Marija Kosi, PU varaždinska (savate boks, boks, kickboxing i atletika), Senad Mujagić, PU sisačko-moslavačka (hrvanje), Ivan Oberan, PU dubrovačko-neretvanska (judo), Luka Šimić, PU zagrebačka (kickboxing), Stjepan Vugdelija, SJP Split (boks), Veljko Županić, ATJ Lučko (streljaštvo), Hvoje Marić, Policijska Akademija (streljaštvo), Štefo Lutz, IJP PU zagrebačke (veslanje), Igor Praunsperger, Policijska akdemija (streljaštvo).

omega_kosi_9.jpgomega_kosi_7.jpgomega_kosi_6.jpgomega_kosi_5.jpgomega_kosi_4.jpgomega_kosi_3.JPGomega_kosi_2.jpg