Uskoro lakši pristup osobama s invaliditetom u Domovima zdravlja u Varaždinu, Lepoglavi i Ludbregu Foto: Varaždinska županija

Uskoro lakši pristup osobama s invaliditetom u Domovima zdravlja u Varaždinu, Lepoglavi i Ludbregu

Varaždinske vijesti | 12.3.2019. u 19:26h | Objavljeno u Aktualno

Osim što je nabavljena moderna oprema za pedesetak liječničkih ordinacija diljem Županije, u sklopu projekta "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji" provodit će se i infrastrukturni zahvati u sedam objekata Doma zdravlja.

U tijeku su već radovi u Domu zdravlja u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, gdje se ugrađuje dizalo, dok se u Domovima zdravlja u Lepoglavi i u Ludbregu ugrađuju podizne platforme i prilagođene pristupne rampe, a nakon toga započet će radovi i na Vinici te u Novom Marofu, Ivancu i u Varaždinu u Kolodvorskoj ulici.

Radove u Domu zdravlja u Varaždinu te Lepoglavi obišli su danas zamjenici župana Varaždinske županije Robert Vugrin i Tomislav Paljak u društvu Renata Podbojeca, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije te predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Varaždinske županije Velimira Sekola. Prisutni su bili i izvođači radova.

Zamjenik župana Vugrin izrazio je zadovoljstvo viđenim radovima koji se izvode u sklopu projekta "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji".

- Ovaj cijeli projekt vrijedan je ukupno 12,8 milijuna kuna, od čega je preko 4 milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne radove u sedam domova zdravlja, a cilj je osigurati bolju pristupačnost za osobe s invaliditetom, što ćemo ugradnjom dizala i podiznih platformi, te izgradnjom i sanacijom pristupnih rampi sigurno postići – rekao je Vugrin te dodao kako na području Varaždinske županije postoji evidentirano više od 18.000 osoba s invaliditetom i otežanim kretanjem, te je vrlo bitno da se takvi projekti na području županije provode.

- Završetak ovih započetih radova očekujemo već u svibnju, dok bi ostali radovi trebali biti završeni najkasnije do završetka ove godine – zaključio je Vugrin.

120319_obilazak_dom_zdravlja_1.jpg

120319_obilazak_dom_zdravlja_2.jpg

120319_obilazak_dom_zdravlja_3.jpg

120319_obilazak_dom_zdravlja_4.jpg