Uskoro javno savjetovanje s građanima oko načina držanja ljubimaca u Varaždinu Foto: VV arhiva/Ilustracija

Uskoro javno savjetovanje s građanima oko načina držanja ljubimaca u Varaždinu

M.P./Varaždinske vijesti | 17.2.2018. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

Kako je najavljeno na jučerašnjem javnom kolegiju varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka s pročelnicima upravnih odjela, uskoro će početi javno savjetovanje s građanima oko nacrta odluke koji se tiče zaštite životinja.

Jedinice lokalne samouprave su, naime, sukladno nedavno donijetom Zakonu o zaštiti životnja, dužne na svom području urediti uvjete i način držanja kućnih ljubimaca, odnosno postupanje s napuštenim i izgubljenim životinjama.

- Žalosno je što uopće moramo donositi takve odluke jer to znači da ljudi ne brinu dovoljno o kućnim ljubimcima. Naša je odluka trenutno u izradi, u stalnoj smo komunikaciji s Prijateljima životinja, te pripremamo promotivne materijale koje ćemo distribuirati putem računa od Varkoma. Važno je naglasiti da odluka ide na javno savjetovanje pa će svi koji žele nešto predložiti ili dodati, to moći napraviti - rekla je Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Upućen je poziv građanima da se uključe u proces donošenja ove vrlo važne odluke kako bi se riješio vječiti problem napuštenih životinja na podruju grada Varaždina.