Učenici viših razreda osnovniih škola Grada Varaždina opet s maskama na nastavi! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Učenici viših razreda osnovniih škola Grada Varaždina opet s maskama na nastavi!

IHR/Varaždinske vijesti | 14.10.2020. u 15:12h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina danas je donio Odluku o korištenju maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada VaraždinaI.

- Stožer civilne zaštite Grada Varaždina kao nadležni lokalni Stožer za područje Grada Varaždina, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u vezi proglašene epidemije bolesti COVID-19 na području Grada Varaždina, utvrđuje da su učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina učitelji, predmetne nastave/nastavnici te stručni su radnici obavezni koristiti maske za lice, medicinske ili zaštitne maske u učionici za vrijeme trajanja nastave na način propisan preporukama za korištenje maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ravnatelji i zaposlenici škola su obavezni osigurati poštivanje i primjenu svih mjera, uputa i preporuka za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 utvrđene odlukama Stožera civilne zaštite RH, HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja u vezi djelatnosti obrazovanja - navodi se u Odluci koju potpisuje načelnik Stožera civilne zaštite Zlatan Avar. .

Novom Odlukom, stara Odluka od 21. rujna, kojom učenici viših razreda nisu bili obavezni nositi maske, stavlja se izvan snage.

Označeno u