U Varaždinskoj županiji šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, još jedan vezan uz svadbu Foto: VV arhiva / ilustracija

U Varaždinskoj županiji šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, još jedan vezan uz svadbu

Varaždinske vijesti | 6.9.2020. u 10:54h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Jedan slučaj je još uvijek vezan na svadbu od 15. kolovoza. Radi se o mlađoj muškoj osobi, bliskom kontaktu potvrđeno zaražene osobe na svadbi, asimptomatska je, a testirana je prije izlaska iz samoizolacije zbog odlaska u inozemstvo.

- Ovo je 34. potvrđeni slučaj, koji svoje izvorište ima na spomenutoj svadbenoj svečanosti, s time da ovdje ubrajamo i naknadno oboljele bliske kontakte koji nisu bili fizički nazočni - izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dva slučaja su detektirana po povratku s ljetovanja na području Srednje Dalmacije, a kod tri novodetektirane osobe radi se o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba.

Sve osobe su mlađe do srednje životne dobi i nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji tako sada bilježimo ukupno 171 slučaj zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

- Aktivnih slučajeva je 69, s obzirom da imamo i 2 nove oporavljene osobe. Na bolničkom liječenju se nalazi 9 osoba, a 60 osoba se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa - dodali su iz Stožera.

Označeno u