U Varaždinskoj županiji otvoreno 12 novih obrta zahvaljujući EU projektu Lepeza VŽ Foto: Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji otvoreno 12 novih obrta zahvaljujući EU projektu Lepeza VŽ

VV | 24.7.2020. u 09:15h | Objavljeno u Aktualno

Obrt za logopediju, frizerski salon, automehaničarska radionica, obrt za pripremu i provedbu EU projekata, slastičarnica i pekarnica, dio su od ukupno 12 novih obrta koji su u Varaždinskoj županiji otvoreni zahvaljujući bespovratnim potporama iz EU projekta LEPEZA VŽ - LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji.

I dok je osmero korisnika ugovore potpisalo krajem prošle i sredinom ove godine, u Županijskoj palači su u četvrtak, 23. srpnja, potpisana posljednja četiri ugovora. Ugovore o dodjeli 30.000 do 35.000 kuna bespovratnih potpora je zamjenik župana Robert Vugrin potpisao s Anitom Vrbnjak, Danijelom Krasniqi, Majom Vincek Slunjski i Matejom Hutinski.

One su se javile na treći javni poziv u sklopu projekta LEPEZA VŽ, koji je ponovno bio namijenjen nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti posao, a spadaju u ranjive skupine te su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Pravo na potpore su ostvarile budući da su u potpunosti zadovoljile kriterije iz poziva.

- Projekt LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ vrijedan je gotovo dva milijuna kuna, a u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta osigurano je bilo ukupno 405.000 kuna za dodjelu potpora za osobe iz ranjivih skupina s ciljem da pokrenu vlastiti posao i budu na tržištu rada. Putem tri javna poziva dodijelili smo gotovo sva sredstva, točno 402.144,37 kuna. Pravo na bespovratne potpore ostvarili su svi koji su se prijavili na natječaj, a zadovoljili su propisane kriterije, među kojima je bio i realan poslovni plan. Čestitam svima i želim vam poslovnih uspjeha – istaknuo je zamjenik Robert Vugrin.

Čestitke je uputila i Branka Šaško, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – regionalnog ureda Varaždin. – U Varaždinskoj županiji je tijekom koronakrize očuvano više od 30.000 radnih mjesta, a ovakvi projekti kojima se pokreću novi poslovi su dodatan plus. Također vam želim puno uspjeha – rekla je Branka Šaško.

Nositelj projekta LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ je Varaždinska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“. Više o projektu možete doznati na internetskoj stranici Varaždinske županije www.vzz.hr i na stranici projekta www.lepeza-vz.eu.

Označeno u