U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom, radi se o mlađim osobama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom, radi se o mlađim osobama

VV | 7.9.2020. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno

- U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U oba slučaja se radi o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, mlađe su životne dobi i liječe se kod kuće - izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji na današnji dan je 69, s obzirom na to da imamo i dvije nove oporavljene osobe. Devetero ih se nalazi na bolničkom liječenju, a 60 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 173 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 236 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

Samo tijekom jučerašnjeg dana testirano je 186 uzoraka, a posljednjih 30 dana ukupno 3.617 uzoraka. Navedene brojke se odnose na testiranja za bolnički sustav i putem COVID-19 ambulante. U istom razdoblju testirano je dodatno i 1.300 uzoraka komercijalno, odnosno na vlastiti zahtjev građana.

Označeno u