U subotu 24. ožujka u Varaždinu, Lepoglavi i V.Toplicama 19. Dan narcisa

V.V. | 19.3.2018. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno

Mammae klub Varaždin - Udruga žena oboljelih na dojku provodi već 19. akciju Dan narcisa sa ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda, jer samo na vrijeme otkriven karcinom može biti izlječiv. Posebice žele ukazati ženama na potrebu da se odazovu pozivu MZSS na besplatni mamografski pregled koji im može spasiti život.

Cilj ovogodišnje akcije Dana narcisa jest: promocija kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, kao i osvješćivanje javnosti o potrebitosti prevencije ca dojke.

- Prisjetimo se da se nacionalnim programom za rano otkrivanje, smrtnost treba smanjiti za oko 25% u slučaju dobrog odaziva (najmanje 70% pozvanih ) - podsjećaju iz udruge Mammae klub Varaždin-

Dan narcisa održati će se 24. ožujka 2018. godine (subota) u vremenu od 9 do 13 sati u Varaždinu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama. Akcija se provodi prodajom narcisa, cvijeta koji u cijelom svijetu simbolizira proljeće, novi život, novu nadu, pa tako i borbu protiv raka.

Označeno u