Tribina će se održati u Županijskoj palači Foto: VV arhiva / ilustracija

U ponedjeljak javna tribina o pravima branitelja i članova njihovih obitelji

Varaždinske vijesti | 16.12.2018. u 13:14h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak 17. prosinca,  u 10 sati, u velikoj dvorani Županijske palače u Varaždinu (Franjevački trg 7) održat će se javna tribina "Prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz suradnju institucija".

Tribinu organizira Područna jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijska brigada "Puma", Uredom državne uprave, Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje i palijativnom skrbi.

Organizatori pozivaju obitelji poginulih, preminulih i nestalih branitelja, kao i same branitelje na sudjelovanje u javnoj tribini radi što bolje informiranosti o pravima te nadležnosti njihovog rješavanja. Na tribini će se govoriti o javnim pozivima i natječajima Ministarstva hrvatskih branitelja, provedbi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u dijelu nadležnosti Ureda državne uprave, pravima iz mirovinskog osiguranja koja se počinju primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine te o razvoju palijativne skrbi za hrvatske branitelje.