FOTO U Novom Marofu obilježeni Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

vv | 4.8.2023. u 19:26h | Objavljeno u Aktualno

Već tradicionalno, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod križa u Novom Marofu u petak, 4. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

U nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, kao i gradskih vijećnika, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač zapalio je svijeće za branitelje.

gnm paljenje svijeca dan pobjede 16

gnm paljenje svijeca dan pobjede 20

gnm paljenje svijeca dan pobjede 25

Kako je istaknuo, na ovaj se način svake godine prisjećamo onih koji nažalost danas nisu sa nama.

- Sve ovo činimo i zbog onih koji više nema, zbog onih koji su ovdje, ali i zbog nas samih da bi to sjećanje i svjedočanstvo ostalo živo u našoj zajednici – rekao je gradonačelnik Jenkač, te dodao kako je uvijek važno naglasiti da je prisjećanje važno iz razloga kako bi osvijestili gdje smo bili i gdje smo danas.

gnm paljenje svijeca dan pobjede 22

gnm paljenje svijeca dan pobjede 15

gnm paljenje svijeca dan pobjede 21

- Važno je iz razloga da se ne ponovi u budućnosti. Domovinski rat je dio naše svježe povijesti, ali vrlo važne povijesti. Danas imamo slobodnu i sigurnu Republiku Hrvatsku, dio smo Europske unije, dio NATO saveza i integrirani smo u euro zoni. To je sve ono što je dr. Franjo Tuđman govorio 90-ih godina kada smo branili Hrvatsku. To su bili ciljevi naše države i sve te mogućnosti danas živimo i blagujemo – poručio je gradonačelnik Jenkač.

gnm paljenje svijeca dan pobjede 18