U nacionalnom planu oporavka samo jedna nova bolnica i to u Varaždinu

VV | 31.3.2021. u 18:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Hrvatska će od EU dobiti 6.3 milijardi eura u cilju borbe protiv ekonomske krize koju je prouzročila epidemija koronavirusa, a jedan od uvjeta da se dobi taj novac od EU je slanje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti tijelima Europske komisije.

Vlada Republike Hrvatske je nedavno objavila detalje plana javnosti, a u plan je uvrstila projekt izgradnje i opremanja zgrade Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin s pratećim sadržajima i spojnim hodnicima.

Riječ je o projektu vrijednom 405.583.725,35 kuna. Opća bolnica Varaždin time dobiva novu zgradu s osam modernih operacijskih dvorana, a u njoj će biti smješteni prateći sadržaji, Jedinica intenzivnog liječenja, središnja sterilizacija, RTG odjel, Odjel za transfuzijsku medicinu i Medicinsko-biokemijski laboratorij.

Taj projekt će sutra biti predstavljen javnosti u atriju Varaždinske županije, a na konferenciji za novinare sudjelovat će župan Radimir Čačić, njegov zamjenik Robert Vugrin, saborski zastupnici Natalija Martinčević i Anđelko Stričak, te ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić.