Zelena alternativa - Orah uz Nevena Bosilja: "On je najzeleniji od svih kandidata" Foto: SDP Varaždin

Zelena alternativa - Orah uz Nevena Bosilja: "On je najzeleniji od svih kandidata"

Varaždinske vijesti | 25.5.2021. u 16:52h | Objavljeno u Aktualno

SDP-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika Neven Bosilj u utorak je ugostio predstavnika Zelene alternative – Orah Zorislava Antuna Petrovića. Zorislav Petrović novi je član Zagrebačke skupštine izabran sa zajedničke liste "Možemo" Tomislava Tomaševića i njegovih koalicijskih partnera.

Petrović je ovom prilikom svoju podršku Nevenu Bosilju za mjesto varaždinskog gradonačelnika nazvavši ga "najzelenijim od svih kandidata koji će se natjecati u drugom krugu".

Neven Bosilj, istaknuvši svoje zadovoljstvo ovom podrškom, kazao je da varaždinski SDP "ozbiljno shvaća važnost očuvanja i zaštite okoliša, održivog razvoja i zelenih politika".

- Kao budući gradonačelnik Grada Varaždina, veliku ću pažnju posvetiti upravo tome radi svih nas, ali i naše djece kojoj ovaj okoliš ostaje. Veliki problem našeg grada su bale i varaždinsko smeće, problem kojeg aktualna vlast na rješava – rekao je Bosilj istaknuvši da ovi aspekti čine ključne točke njegovog predizbornog programa.

- Naši glavni ciljevi su rješavanje baliranog i tekućeg otpada, uspostava gradskog sustava za kontrolu i prevenciju zagađivanja, a fokus nam je na zelenim površinama. Upravo ove ključne točke našeg predizbornog programa prepoznali su kolege iz Zelene alternative – Orah te nam zbog toga dali svoju podršku – kazao je Bosilj.

Zorislav Antun Petrović novoizabrani zagrebački gradski vijećnik, predstavnik je, kako kaže, jedine zelene stranke u Hrvatskoj, Zelene alternative – Orah.

- Mi smo odlučili svoju podršku dati Nevenu Bosilju, kandidatu za varaždinskog gradonačelnika jer je svojim radom u Gradskom vijeću pokazao da mu je iznimno stalo do transparentnosti i da nema nikakve tolerancije za korupciju što je jedna od ključnih politika koje Zeleni diljem Europe zagovaraju – rekao je Petrović dodavši da će Bosilj "provedbom svog programa osigurati da Varaždin ostane grad ugodan za život".

- Osim toga, nama je vrlo stalo da se nakon 15 godina riješi problem varaždinskog smeća i da bale prestanu dočekivati ljude na ulazu u grad – zaključio je Petrović.