ilustracija

U Međimurju 5 novopozitivnih na COVID 19 virus

| 19.10.2020. u 14:12h | Objavljeno u Aktualno

Danas je 6 novopozitivnih u Međimuskoj županiji.  Od jučer uzetih, neobrađenih 107 uzoraka, 5 nalaza je pozitivno kao i 1 osoba s prebivalištem u Međimurskoj i boravištem u drugoj županiji. Danas do 11 sati uzet je 201 uzoraka i svi su u obradi.

Trenutno je 242 aktivna slučaja pozitivnih na virus COVID 19 – 18 osoba se oporavilo, za 25 osoba još traje epidemiološki nadzor, 58 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 138 osoba su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 20 osoba iz ustanova za starije i nemoćne osobe (korisnici i djelatnici) te 1 osoba s prebivalištem u Međimurskoj, a s boravištem u drugoj županiji.

Hospitalizirano je 19 pacijenata i nitko nije na respiratoru. Nažalost preminula je jedna osoba visoke životne dobi (86 godina) s uznapredovalim kroničnim dodatnim bolestima. Za sada je virus potvrđen u dvije ustanove za starije i nemoćne osobe kod korisnika i djelatnika.

Do sada je ukupno testirano 10070 osoba. Trenutno je 1177 osobe u samoizolaciji (pozitivni na virus COVID 19 i njihovi kontakti), no nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju.

S obzirom na povećanje broja osoba pozitivnih na COVID 19 virus, Stožer CZ Međimurske županije apelira na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjere, posebno nošenje zaštitnih ili medicinskih maski, fizičku distancu te izbjegavanje svih okupljanja s većim brojem ljudi. Budimo odgovorni i solidarni – pridržavanjem mjera štitimo sebe i sve s kojima smo u kontaktu.