U ime obitelji traži produljenje savjetovanja o Zakonu o referendumu za dodatnih mjesec dana Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U ime obitelji traži produljenje savjetovanja o Zakonu o referendumu za dodatnih mjesec dana

Varaždinske vijesti | 1.1.2021. u 16:46h | Objavljeno u Aktualno

Udruga U ime obitelji zatražila je od ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice da produži rok za javno savjetovanje o novom Zakonu o referendumu za dodatnih mjesec dana, navodi se u priopćenju Udruge.

- Udruga U ime obitelji traži produljenje roka za javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o referendumu za dodatnih mjesec dana od 3.1.2021. s obzirom na to da je javno savjetovanje o ovako važnom zakonu stavljeno u vrijeme blagdana i završetka godine te je uključenost građana u savjetovanje ograničena pandemijom koronavirusa i razornimpotresom, stoji u zahtjevu U ime obitelji ministru Malenici.

Zakon o referendumu je izuzetno važan zakon kojim se može ili omogućiti demokratizacija društva i potaknuti veće sudjelovanje građana u javnom životu ili dodatno otežati sudjelovanje i doprinos građana. Zato držimo da je odgovornost aktualne vlasti osigurati odgovarajuće uvjete da svi građani mogu iznijeti svoje primjedbe i prijedloge, navodi se u priopćenju Udruge U ime obitelji.