Ministar Vili Beroš Foto: VV arhiva

U Hrvatskoj 68 novih oboljelih od koronavirusa, umrla još jedna osoba

Varaždinske vijesti | 3.4.2020. u 14:31h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite iznio nove podatke o zaraženima koronavirusom.

- U protekla 24 sata imamo 68 novih bolesnika, što je ukupno 1079 zaraženih osoba. Nažalost, preminula je još jedna osoba, riječ je o ženskoj osobi koja je 1939. godište. Na respiratoru je 39 osoba, četiri više nego jučer, a oporavljene su ukupno 92 osobe - rekao je Beroš i ponovno apelirao na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjera.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da se i dalje bilježe slučajevi kršenja samoizolacije, a zabilježeno je i 45 slučajeva kršenja rada u ugostiteljskim objektima.

- Policija je to otkrila što sama, što s Državnim inspektoratom - rekao je Božinović. U policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj zabilježeno je 14 takvih slučajeva, u Zagrebačkoj 10 takvih slučajeva i to su dvije županije s najviše takvih slučajeva.

Tu su još i Varaždinska županija sa šest takvih kršenja u lokalima, Karlovačka i Koprivnička sa po jednim, Krapinsko-zagorska i Ličko-senjska s dva slučaja, Vukovarsko-srijemska s tri te Zadarska sa šest slučajeva.

Osvrnuo se i na izdavanje propusnica.

- Imamo neki ritam od 100.000 propusnica dnevno. Ako nastavimo tim ritmom, one bi s epidemiološke strane počele gubiti smisao. Ako radiš u istom mjestu, ne treba propusnica. U tvrtkama ne može biti situacija da svi moraju dobiti propusnicu, tada se gubi smisao. Sve ovo ostaje, digitalno, zapisano. Pozivam sve da dobro razmisle u interesu ne samo svoje firme, nego u interesu zdravlja obitelji, nacije, da budu restriktivni kad stavljaju ljude na popis i da daju samo na ono razdoblje kad treba da taj djelatnik napusti prebivalište - rekao je Božinović.